CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Цей сайт Англійською СУМ і Пласт заперечують чутки про возз’єднання
1-го квітня 2006р.

Українська діаспора протягом багатьох років бореться з асиміляцією, що є головною причиною скорочення членства наших організацій. Дві найбільші молодіжні організації – СУМ і Пласт не є винятками у цьому процесі. Протягом останніх двох років широко розходилися чутки про можливість об’єднання їхнього членства.

Два роки тому, напередодні Світового Конґресу Українців у Києві, було певне очікування, що обидві структури оголосять про своє злиття. Тепер очевидно, що чутки були тільки чутками, тому що у випадку реалізації такої ідеї обидві організації опинилися б перед необхідністю величезних фінансових витрат: розробка і пошиття нових одностроїв, друкування нових посібників, правильників та інших матеріалів та документів із зазначенням нової назви та нової емблеми; судові витрати пов’язані з об’єднанням нерухомого майна (особливо у випадках коли, згідно з традиціями українських діаспорних організацій, документи були втрачені); витрати на поїздки і проведення серії зустрічей і конґресів, що пояснюють впровадження нових статутних норм, а також об'єднання існуючих комісій і підготовчих та ділових комітетів, котрих у наших молодіжних організаціях є дуже багато.

Останні кілька місяців аналогічні чутки знову почали виникати у зв’язку з можливим оголошенням про об’єднання на Світовому Конгресі СУМ у жовтні. За деякими відомостями, члени Світової Управи проводять щомісячні телефонні наради, в котрих іноді брали участь і провідні члени світового Пластового проводу. Члени СУ СУМ послідовно відхиляють будь-які пропозиції про возз’єднання з Пластом чи будь-якою іншою організацією.

Близьке до СУ джерело на умовах анонімності повідомило: «не дивлячись на такі попередні переговори між організаціями, які і могли мати місце два роки тому, з того часу жодної роботи у цьому напрямку не велося. І ми не маємо жодних планів стосовно примусового або агресивного злиття організацій – до певного часу вони повинні існувати окремо». Не дивлячись на численні спроби отримати письмовий чи телефонний коментар посадовців Пласту, нам не вдалося це зробити. Ми будемо слідкувати за розвитком цієї теми і оперативно інформувати вас на сторінках СУМнету. Залишайтеся на зв’язку.

Ваші думки? Пишіть нам за адресою merger@cym.org


 

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.