CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Цей сайт Англійською
Провідницький Семінар 2010р.

Providnytskyj Seminar 2010 Провідницький семінар
для юнацтва СУМ
відбувся у Вашинґтоні

 

Ліда Микитин-Воронка

Величний історичний дім Джорджтаун, де розміщене українське посoльство у Вашинґтоні, надав оcобливого характеру щорічному провідницькому семінару юнацтва, організованому Спілкою Української Молоді в Америці, оскільки учасники розпочали свій дводенний вишкіл саме з відвідин посольства. На цей науковий семінар було запрошено учнів вищої школи різного віку, які виявили свій провідницький потенціал та відданість у лавах СУМ. Учасники обиралися на основі розгляду висунутих осередками кандидатур, ретельного відбору та схвалення організаційного комітету.

Учасникам семінару, який відбувався у приміщенні ‘US-Ukraine Foundation’, з 26 по 28 березня 2010 року, пропонувалися для розгляду наступні теми: провідництво, маркетинг та PR, керівництво проєктами, мотивація діяльності в неприбуткових оганізаціях. Виклади проводили Надя Комарницька-МакКоннелл, Ігор Науменко, Богдан Шевчик, Олекса Бреславець, Нуся Керда, Богдан Гетьманський, Андрій Бігун, з ‘The Washington Group’, Ґеня Кузьмович-Блага, Марта Мацелюх та Андрій Бігун, голова КУ СУМ. Доповідачі та модератори ознайомили учасників з теорією, яку згодом вони втілять на практиці не лише на семінарі, а й у їхніх спільнотах після повернення додому. Протягом дводенного семінару учасникам були запропоновані вправи з вирішення проблем у групах, лекції визначних громадських діячів і навіть нічна прогулянка столицею. Мета семінару була подвійною: донести до майбутніх провідників СУМ та української спільноти істинне розуміння провідництва, а також допомогти їм особисто зростати і розвиватися.

Providnytskyj Seminar 2010 Надя Комарницька-МакКоннелл із учасниками в приміщенні ‘US-Ukraine Foundation’

В маршрут семінару входила екскурсія до українського посольства, будівля якого має глибоке історичне значення як для американського уряду часів Джорджа Вашинґтона, так і для сучасного українського уряду. Учасники семінару мали унікальну можливість зустрітися з представником українського уряду, аташе у справах культури українського посольства Віктором Волошиним. Учасники усвідомили надану їм рідкісну можливість перебування в такому особливому оточенні.

Providnytskyj Seminar 2010 Посольство України - зустріч із Віктором Волошином, аташе у справах культури українського посольства

Діяльність учасників не обмежилась теоретичними презентаціями і дискусіями в суботу. По закінченні довгого і насиченого робочого дня група була винагороджена екскурсією історичним Вашинґтоном. Усі були зачаровні відвідуванням визначних архітектурних та історичних місць у світлі місячного сяйва. Незважаючи на виснаження, спричинене напруженим днем, учасники були заворожені красою і вражаючою історією міста, яке приймало семінар.

Providnytskyj Seminar 2010 Учасники Семінару перед будинку Посольство України

Неділя виявилася такою ж багатою на цінну інформацію, як і попередний день. Вся група поїхала до української католицької національної святині Пресвятої Родини, щоб відбути святу літургію. Після цієї екскурсії група повернулася до Фундації. Недільне заняття мало на меті розширення та застосування знань про принципи організації та керівництва, з якими учасники ознайомилися цього та попередньго дня. Учасникам було доручено організацію проєкту від створення його концепції і аж до втілення. Цей практичний семінар, організований Лідою Микитин-Воронкою, Ґеньою Кузьмович-Благою та Андрієм Бігуном мав на меті кристалізацію індивідуальних аспектів концептотворення, цільового маркетингу, PR’у, організації логістики, формування бюджету та фінансування, програмного розвитку, менеджменту проектів, ітд. Учасники працювали колетивно, були обмежені в часі і повинні були представити їхній проект – новий табір.

На завершення інтенсивної дводенної програми семінару перед його учасниками постало кілька завдань. Вони усвідомили необхідність змінюватися та розвиватися, щоб ставати більш дієвими та продуктивними в СУМ-і та в українській громаді. Ентузіазм і мотивація були очевидними впродовж усього семінару.

Providnytskyj Seminar 2010 Голова КУ СУМ Андрій Бігун та учасники

Середовище, в якому проводився семінар для сучасної української молоді та для майбутніх провідників української спільноти, було надзвичайно сприятливим, адже це були офіс прогресивної української фундації. Учасники провідницького семінару для юнацтва СУМ усвідомлювали значення цього середовища і відчували себе уповноваженими творити зміни в їхніх осередках, а також випробувати себе в ролі керівників українських організацій у майбутньому.

СУМ висловлює щиру вдячність ‘US-Ukraine Foundation’, а також українському посольству за сердечність та гостинність, завдяки яким семінар був таким успішним і надовго залишиться в нашій пам’яті.

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.