CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США

52-ий ЗЛЕТ Юнацтва
28 - 29 травня - Елленвіл

28-29 травня 2011 року на оселю Крайової Управи Спілки Української Молоді в Елленвіл штату Ню Йорк приїхали сумівці Америки та Канади. Понад 400 сумівців з 14-ти Відділів Америки та 2-х Відділів Канади взяли участь у юнацькому Злеті СУМ. Цьогорічний злет пройшов під гаслом: "Ми стали волі на сторожі!". А темами цьогорічного злету були : 20-та річниця Незалежності України, Слобожанщина, 150 річниця з дня смерті Тараса Шевченка.

Підготували та провели злет відділи Ню Йорк та Ґошен. Для допомоги переведення злету в команду було включено референтів конкурсів з різних осередків. юнацтво взяло участь у різних конкурсах: писали іспити, дикламували вірші, конкурсах роїв у вигляді теренової гри, також юнацтво взяло участь у спортових змаганнях, таких як: біг, естафета, скок в далечінь, кидання кулі та диску. Відбулися змагання осередкових команд з футболу (копаного м'яча) та волейболу (відбиванки). Проведено конкурс мистецтва, в якому кожен осередок старався представити танок, пісню чи монтаж присвяченого темам злету. Змагання під час юнацького злету – це змагання не окремо кожного сумівця, але змагання цілих відділів, коли сумівці підтримують, допомагають та вболівають один за одного. У кожному відділі панує дружба та співпраця. У суботу ввечері відбулася ватра. Представники різних сторін Америки та Канади виступили з смолоскипами для запалення ватри. Представники всіх осередків виступили перед ватрою, тримаючи в руці запалену свічку та промовили слова привіту чи подяки цьогорічному злету. Під час Ватри сумівці співали пісні. У неділю відбулися конкурси для наймолодших учасників злету – 4-ри та 5-ти річних суменят.

Владика Павло Хомницький У неділю всі учасники злету та гості прибули до каплиці де Владика Павло Хомницький та Ігор Міджак, Капелян Спілки Української Молоді в Америці відправили святкову Літургію. По закінченні голова КУ СУМ друг Андрій Бігун виступив з промовою. Він сказав, що два тижні перед Злетом відбувся Світовий Конгрес СУМ, під час якого Світова Управа СУМ надала звання IV-го Ступеня Виховника сумівцям Преосвященному Владиці Павлові Хомницькому, Стемфордському Єпарху, та Преосвященному Владиці Іванові Бура, Апостольському Адміністраторові Пармської Єпархії. Під бурхливі оплески друг Бігун вручив відзнаку Преосвященному Владиці Павлові Хомницькому.

Закінчення злету відбулося в неділю ввечері. Під час закриття, вручено нагороди всім, хто найкраще змагався під час злету, відмічено першунів злету. Серед молодшого юнацтва – Юрій Йосипів з осередку Стемфорд, серед старшого юнацтва– Олеся Рабосюк – Клівленд.

52-й злет Спілки Української Молоді закінчився. Сумівці роз'їхалися до своїх осередків готові до літніх таборів на оселях Еленвіл, Барабу, Хортиця, Холодний Яр та Київ які будуть відмічати цьогорічні теми та матимуть гасло: " Ми стали волі на сторожі!"

Оксана Бартків
Пресова референтура КУ СУМ Америки


першун Молодшого Юнацтва - Юрій Йосипів з осередку Стемфорд


першун Старшого Юнацтва - Олеся Рабосюк з осередку Клівленд


Додаткові фотографії із ЗЛЕТу...

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.