CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США

Cвяткове Вручення Відзнаки
Преосвященному Владиці
Павлові Хомницькому
29 травня 2011 р.
на Сумівській оселі в Елленвіл


Бог та Україна існує у серці кожної української людини. З давніх-давен боротьба за Україну проходила під хоругвами та з молитвою на устах. Спілка Української Молоді, яка була створена в Україні в 1925 році, обрала своїм гаслом «Бог та Україна». Сумівська молодь слідує Божим заповідям, які є неодмінною частиною сумівських законів, поважає ієрархів церков, цінить християнське виховання.

Два тижні тому, у місті Палатайні що знаходиться недалеко Чікаґо, завершив свою працю XVIII-ий Світовий Конґрес Спілки Української Молоді, участь у якому взяли делеґати з Великої Британії, Німеччини, Австралії, Канади, України та Америки. Згідно з давною традицією, Світова Управа на Світових Конґресах пропонує та надає найвищі відзначення своїм членам, як також і відзначення особам, які своєю працею причинились до розвитку СУМ.

Краєва Управа Спілки Української Молоді має велику приємність подати Вам до відома, що за визначний внесок для виховання сумівського юнацтва та молоді у дусі нашого гасла “Бог і Україна” та для розвитку ідей СУМ-у на терені північної Америки, Світова Управа СУМ надала звання IV-го Ступеня Виховника сумівцям Преосвященному Владиці Павлові Хомницькому, Стемфордському Єпарху, та Преосвященному Владиці Іванові Бура, Апостольському Адміністраторові Пармської Єпархії.

У неділю, 29 травня на Сумівській оселі в Елленвіл відбулося святкове вручення відзнаки Преосвященному Владиці Павлові Хомницькому. З привітальним словом до присутніх звернувся голова КУ СУМ в Америці друг Андрій Бігун. Він подав коротку біографію Владики Павла. Народився Владика у місті Ванкувері, Канада, де провів перших 28 років свого життя. Там завдяки друзів-сеньйорів СУМ став членом Спілки Української Молоді. Відтак він вступив до чину святого Василя Великого, закінчив філософські та Богословські студії у Римі, та 1-го жовтня 1988-го року був висвячений на священника. З 1990 по 2002 роки душпастерював у різних парафіях Провінцій Бритійської Колумбії та Альберти.

Будучи настоятелем та парохом церкви св. Василія в Едмонтоні тримав приязні стосунки із місцевими сумівцями, а головно із своїм близьким виховником та другом Петром Дацковим.

11-го червня 2002 року став іменованим Єпископом Української Греко-Католицької Церкви, та призначений Апостольським Екзархом для українців католиків Великобританії. 3-го січня 2006 року Владика Павло був призначений Єпархом Стемфордським, введення якого відбулося 30-го лютого того ж року.

На протязі останніх 5-ох років Владика з притаманною йому посвятою та життєрадістю переводить свою архипастерську працю, дбаючи про душевні потреби повіреного йому стада. Владика Павло є також членом Президії Постійного Патріаршого Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви.

Владика активно включається у суспільно-громадське життя, та з особливою посв’ятою відноситься до сумівської молоді. Все й всюди гордиться званням "сумівця" і своїм прикладом закликає кожного сумівця все і всюди бути вірним Богові та Україні!, а сам являється постійним прикладом для нас.

Дорогий наш Владико! В імені Світової Управи СУМ та Крайової Управи СУМ в Америці та всієї сумівської молоді дозвольте подякувати Вам за те, що Ви сієте Зерно Віри в наші душі, несете для нас та втілюєте в життя гасло «Бог і Україна». Бажаємо Вам кріпкого здоров’я, сил та витривалости на так відповідальному становищі.

Нехай Бог і Пресвята Мати бережуть Вас!

Оксана Бартків
Пресова референтура КУ СУМ Америки


Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.