CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США USA News About CYM-USA USA Archives USA Branches Новини в США Про СУМ-США Архів США Осередки США
Відбулася Зустріч Провідників Сумівських Таборових Осель

Зустріч Провідників Сумівських Таборових Осель

У днях 23-24 липня цього року на Оселі СУМ в Барабу, Віскансин відбулися наради провідників таборових осель Спілки Української Молоді в Америці (СУМ). Участь взяли управителі Оселі «Холодний Яр» у Філмор, Нью-Йорк; Оселі «Хортиця» в Клівленді, Огайо; Оселі «Київ» в Детройт, Мішіґан; Оселі СУМ в Елленвіл, Нью-Йорк; Оселі в Барабу, Віскансин; та члени Крайової Управи СУМ.

Кожна cумівська Оселя на терені Америки щороку влаштовує табори, організовує різні імпрези для юнацтва, та вкладає величезні зусилля для того, щоби сумівці мали притулок де можуть таборувати, відпочивати, виховувати своїх дітей та відчути що вони перебувають на клаптику української землі. Але більшість сумівців напевно не уявляють скільки праці входить в підтримку наших осел Проте є групи відданих сумівців які дбають і працюють для того, щоби зберегти і розвивати оселі для сумівської молоді і для наступних поколінь.

Тому, що на кожній Оселі є, після довгих років свого існування, великий досвід у підтримці і розбудові, в Крайова Управа переконалася, що було б корисним для проводу кожної Оселі поділитися своїм знанням, своїми методами та успіхами з керівниками інших Осель, щоби всі могли користати з спільного досвіду. Для цього, Крайова Управа запросила провідників всіх таборових осель на спільні наради.

Зустріч Провідників Сумівських Таборових Осель

Учасники обмінювалися досвідом і думками про різні галузі господарювання – про адміністративні та юридичні питання; про фінанси, книговодство, бюджети та методи здобування потрібних коштів; про господарські питання розбудови й направи приміщень; про працівників та волонтерів; про таборування юнацтва та гостей; та про ряд інших питань, важливих для проводу кожної оселі.

Зустріч відбулася в дружній та неформальній атмосфері; учасники з кожної оселі мали нагоду поділитися своїми успіхами, почути як інші оселі відрізняються чи є подібними, і просити поради по різних питаннях в тих осіб, які довгими роками зустрічають подібні проблеми або питання на своїх оселях. Провідники кожної Оселі розповіли про те, що вважають своїми найбільшими успіхами, і про те, що надає їм найбільше клопоту і невиспаних ночей, а це сприяло цікавій дискусії та обміну думок і досвіду. А кожен присутний від’їхав додому на свою оселю з новими ідеями та можливостями до розвитку.

Крайова Управа щиро дякує Управі Осередку ім. Миколи Павлушкова у Чікаґо та Заряду Оселі в Барабу за можливість відбути першу таку Зустріч на терені їхньої сумівської оселі, і побачити в повному русі оселю на якій відбуваються юнацькі табори та інші заходи в найбільш рухливому періоді літнього сезону!

Оксана Бартків - референт преси КУ СУМ США

  Цей сайт Англійською

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.