CYMnet Logo CYMnet Banner
News/Home
About CYM
Archives
Help
Other CYM Sites
For Sumivtsi Only
Юнацький табір СУМ на Франкополі
липень 2005 р.

frankopole

42-ий відновлений Літній Юнацький Табір СУМ 2005 року ім. “Помаранчевої Революції”, організатором якого була Крайова Управа Спілки Української Молоді (СУМ) в Бельгії, відбувся в днях 3-16 липня 2005 року. 60 юнаків і юначок, віком з 5 до 16 років, з різних місцевостей Бельгії, дружили з українознавством та народним фолкльором України в українському патріотичному дусі.

frankopole

frankopole

frankopole

frankopole

В програму входили укр. народні пісні та танці, гутірки на історичні та мистецькі теми, духовна наука, а також екскурсії, прогулянки, спортивно-ігрові зайняття, ватри та забави-вечорниці.

Склад Команди Табору був наступним: друзі Д. Бойко – командант, Л. Мовчан – бунчужний, подруги А. Мовчан – писар, Л. Процикевич – головний виховник. Варта підкреслити, що вищеподані особи рівночасно виконували виховну роботу. До Команди ще входили виховники подруги О. Кулаківська, К. Бойко та Л. Галушка і друг А. Галушка. Господарство вели подр. Н. Процикевич і друзі С. Процикевич та П. Бригілевич, а куховарство забезпечили пані С. Процикевич – головний кухар, Т. Данилюк, Г. Хапко та С. Держак. Духовна опіка на таборі була в руках преп. отців Тео ван ден Гавт та Адама Фіґурик.

frankopole

frankopole

frankopole

frankopole

На закінчення табору відслужено Молебень і проведено урочисте закриття, на якому Голова КУ СУМ в Бельгії др. А. Хома сказав слово подяки всім учасникам-дружинникам. Відтак проходив святковий концерт Юнацтва, на якому командант Д. Бойко виступив зі зверненням до батьків-гостей та до Юнацтва, наголосивши значення проведення таборів: реалізувати мету СУМ, а саме виховати укр. молодь добрими людьми і свідомими українцями, себто патріотами Батьківщини України. На концерті юні сумівці з великим успіхом продемонстрували своє знання народних танців та пісень. В програмy, м.і., входили пісні “Писаний камінь”,“В Закарпатті радість стала” та “Розпрагайте, хлопці, коні”(виховники), і гуцульські танці.

frankopole

frankopole

Літній Юнацький Табір СУМ 2005 р. залишиться в добрій пам’яті учасників, бо віднайшовся й ще більше вселився добрий “дух” таборовий. Відновлення юнацького табору (ще 2003 року) дає свій результат, і, видно, знайдено головний напрям до продовження роботи на наступні роки.

frankopole

frankopole

frankopole

frankopole

frankopole

- Д. Бойко,
(секретар КУ СУМ в Бельгії)

Новини | Про СУМ | Архів | Довідник | СУМівські Cайти |
Електронна Пошта | Сторінка Виховників | Крилаті |
Легальне | Приватна інформація | Пишіть нам

Copyright © 1999-2024 Спілка Української Молоді. Всі права застережено.